Kerubi-Timantti Logo
Elossa ennen eläkettä-kansi

Elossa ennen eläkettä -podcast

Olemme Sari ja Johanna. Puhumme siitä, mitä pakenemme, jotta voisimme olla elossa ennen eläkettä. Tutkimme, mitä tapahtuu meissä ja teissä, jos itsensä kohtaa tietämättömänä itsenään.

Elossa ennen eläkettä -podcast käsittelee vapauden kaipuuta, pelkoja, eriarvoisuutta, totuuden pakenemista, ikädiversiteettiä, resilienssiä ja keskeneräisyyttä, fokusoitumista, rahaa, unohtamista ja muistamista.

Podcast sai alkunsa, kun markkinointiviestintää työkseen kirjoittava Johanna kertoi yrittäjänä toimivalle Sarille haaveestaan jäädä eläkkeelle. Käynnistyi dialogi, jossa ei ollut suorituspaineita, päälle puhumista ja pätemistä, vaan oli aikaa ihmetellä ja inspiroitua. Dialogista syntyi mahdollisuus unohtaa roolit, asenteet ja olettamukset, heittäydyimme mukaan toisen tarjoamaan sanaan ja kuvaan. Tutkimusmatka ja keskustelu toisen ihmisen kanssa kumuloi hyvää. Niinpä päätimme jatkaa keskustelujamme podcastissa. Kutsumme sinut mukaan ajattelun hetkeen kanssamme.

Jaksot

Jos on pätevin huoneessa, kannattaa vaihtaa huonetta

Jaksossa Sari ja Johanna keskustelevat pätevyydestä. He pohtivat, onko pätevyys osallistamista, ja sitä edellyttääkö pätevyys ennen kaikkea itsensä kyseenalaistamista. Lisäksi Sari ja Johanna puhuvat kiinnostavuuden, inspiraation ja pätevyyden suhteesta. He vaihtavat ajatuksia työelämän pätevyysvaatimuksista ja siitä, pätevätkö ihmiset itselleen vai muille.

Read More »